VZDELAVANIE


NOVÝ: POSTNATAL intensiv/PANVOVÉ DNO

POSTNATAL/panvové dno
intenzívny 4 hodinový workshop pre ženy pôrode a ženy s dysfukčným panvovým dnom

Dátum: 13.4. 2024

Čas: 14:30– 18:30 hod.

Miesto: BellyKick, Kremnická 14,  Bratislava
Cena: 90,- eur

Workshop môžete absolvoať samostatne alebo spoločne s workshopom POATNATAL instensiv/diastáza. Pi účasti na oboch workshopoch je cena spolu 160,- eur.
Pracujeme v skupine max. 10 žien.


Prihláška: https://forms.gle/6dmRxY87gdZ87NQR7


Lektor: Mgr. Zuzana Woleková

Pre koho je workshop určený:
• Pre ženy po ukončení tehotenstva (po pôrode - ak sa cítite dobre môžete už aj ku koncu šestonedelia a viac.) alebo aj pre tehotné ženy
• Pre všetky ženy bez ohľadu na to, ako ďaleko sú od pôrodu, na vek, ktoré majú alebo aj nemajú špecifický zdravotný problém (diastáza, poklesnuté alebo oslabené panvové dno, inkontinencia, bolesť chrbtice, zlé držanie tela) a chcú sa nechať odborne konzultovať s fyzioterapeutkou a naučiť sa základnú zostavu cvikov a techník pre každodennú údržbu, obnovu a rozvoj svojho panvového dna.


Na workshope sú vítané aj fyzioterapeutky, lekárky, pôrodné asistentky, duly, trénerky a iné ženám pomáhajúce profesionálky.


Priestor je vhodný aj pre malé deti. Ideálne je, ak si so sebou zoberiete sprevádzajúcu osobu, ktorá môže byť s dieťatom v herničke, kuchynke...prípadne sa môžu ísť prejsť a v prípade potreby za Vami prísť...

Ako to bude celé prebiehať?


Aktívna teoretická časť:
Na začiatku Vás fyzioterapeutka oboznámi s anatómiou panvového dna a fungovaním pohybového aparátu vo vzťahu s bruchom, ženskými pohlavnými orgánmi, polohami a pohybom v bežnom živote alebo pri cvičení. Zameriame sa na funkciu a dysfunkciu panvového dna. Vysvetlíme si, čo je pokles svalov panvového dna, inkontinencia, čo robí s panvovým dnom jazva po epiziotómii. Oboznámime sa rôznymi technikami fyzioterapie a balneoterapie (naparovanie, masáž, práca s jazvou, vhodné oleje), ktoré si môžete vykonávať aj samé. Oboznámime sa s pomôckami pre prácu s panvovým dnom.
Pratktícká časť:

Prakticky si orientačne (nebudeme si strkať do vagíny prst ani žiadny prístroj ale vysvetlíme si, ako si to môžeme vykonať doma. Navnímame si funkciu svalov panvového dna (podľa PERFECT testu), vyšetríme si diastázu (na požiadanie) stabilitu panvy a pozrieme sa na držanie tela.


Prakticky zameraná práca s panvovým dnom:


Mobilita v oblasti panvy
Analytický tréning svalov panvového dna

Prepojenie dýchania, panvového dna a stredu tela – zameranie na panvové dno

Zámok svalov panvového dna pri nosení bremien

Zapojenie panvového dna do stredu tela v pohybe
Reedukácia držania tela v pohybe a zapojenie ostatných segmentov tela
Nosenie bremien (dieťa) a activity v bežnom živote


(z praktických cvičení dostanete záznam a môžete si ich kedykoľvek cvičiť doma)


Vo vedomostiach je sila!

Organizačné pokyny:
• prísť cca.15 minút pred začiatkom akcie
• pohodlné oblečenie (nech si nestláčaš vnútorné orgány)
• praktizujeme bosé
• pre dieťatko podložku (plienku, ľahkú deku)


Tešíme sa na Vás!

Zuzi